Arbeidsmediation - Helder Mediaton
15613
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15613,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Arbeidsmediation

Mensen maken uw organisatie.

Als leidinggevende van een bedrijf of afdeling heeft u doelstellingen die u wilt behalen. Een arbeidsconflict of een kwestie met, of tussen, uw medewerkers ondermijnen de werksfeer en vertragen/verstoren daarmee de weg naar het bereiken van uw doelen. Het kost u energie, en belangrijker: tijd – het houdt u af van uw eigen taken.

Kortom, het geeft ‘gedoe’! En dit gedoe kunt u uit handen geven – door arbeidsmediation in te zetten.

Misschien heeft u een medewerker die feeling heeft voor zulke zaken en prima zo’n gesprek kan leiden? Dat kan, maar een gevoel van partijdigheid rondom deze persoon kan sterk de inhoud en effectiviteit van de gesprekken beïnvloeden. En ook in het vervolg kan deze persoon binnen de organisatie een ongewenste ‘gekleurde bril‘ behouden naar de betrokkenen.

 

Als externe mediator stel ik mij onafhankelijk en neutraal op; dat is de beste manier om de kwestie uitgebreid op tafel te krijgen. Het geeft partijen de mogelijkheid weer in gesprek te komen en naar oplossingen te bewegen. En misschien belangrijker: mediation geeft een mogelijkheid om verstoorde relaties weer te herstellen. Na een aantal gesprekken en de afronding middels een vaststellingsovereenkomst ga ik uit beeld en neem het verhaal met mij mee. Geheimhouding over de mediation is vanzelfsprekend en vooraf overeengekomen; natuurlijk binnen de wettelijke kaders.

 

Verder van belang: de geringe investeringskosten in een mediationtraject t.o.v. een rechtspraaktraject. Het levert meer tevredenheid op omdat partijen onder begeleiding zelf de regie kunnen behouden en de oplossingen duurzamer kunnen zijn, immers: met elkaar afgesproken.

Is het tijd voor mediation?!

Met meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en specifiek in het HR gebied, ben ik als MfN-registermediator met specialisatie arbeidsmediation voor u de juiste, gekwalificeerde partij waaraan u ‘het gedoe’ uit handen kunt geven. Wellicht voor een exit mediation of bij een arbeidsconflict oplossen. Zodat men elkaar na afloop weer recht in de ogen kan kijken.

Ik voldoe aan de hoge kwaliteitseisen van MfN en ben gespecialiseerd in arbeidsmediation en familie- en burenkwesties. Eventuele mediation-gesprekken worden gepland; op een locatie in uw regio.